Allmänt

Man väljer själv hur man vill se på saker.

Hejsan
Jag hoppas att ni har en skön påsk.
Tänk så olika man kan se på saker. Vad man väljer att fokusera på. Vilka de första tankarna är, positiva eller negativa.
 
För några dagar sedan kom äntligen våra starar hit till oss i Gyllebo. De som brukar bo i holkarna runt om på vår tomt. Ett vårtecken så gott som något tycker jag.
 

Stefan la ut en ironisk vårbild på facebook, och en text om att stararna äntligen hade kommit. 
Det fick mig att tänka på så olika vi väljer att se på saker....
De flesta la mer märke till snön än det faktum att det faktiskt var ett tvättäkta vårtecken som satt där och knaprade fågelmat.
 

Lite grann som frågan om glaset är halvfullt, eller halvtomt.
Jag tänker lite mer medvetet på att styra mina tankar åt det positiva hållet, och automatiskt kände jag bara en sprittande glädje när jag fick se dem. Att det sen hade kommit snö noterade jag såklart, men la ingen vikt vid det.
 
Jag har i ganska många år aktivt hållit på med mental träning och nu är det liksom en del av mitt naturliga tänk. Det där har underlättat mitt liv så oerhört mycket.
 
Så här har ni dem alltså, de underbara stararna med sin glänsande fjäderdräkt. Härligt!! Jag blev så glad.
 
 
Dagens citat:
 
Du kan inte styra över
hur andra tar emot vad
du säger eller gör.
Det handlar om deras
filter och vad de går
igenom just nu.
Bara fortsätt på din väg,
och gör det med kärlek.
 
// Nanea Hoffman
 
Ha en fin kväll.
Kram Annika
 
 
 
 

Enjoy every moment!

Hejsan.
Enjoy every moment - precis de orden skrev min dotter på sin instagram och det är precis det som är den stora hemligheten.
Njut av varenda ögonblick!
 

Även om den här påsken inte har bjudit på det vårväder som vi och de flesta med oss önskat så har det varit alldeles fantastiskt!
 
Min skärtorsdag började med ett besök hos min sjukgymnast i Malmö. En underbar kvinna som tagit mina problem på största allvar och hjälpt mig till en trygg vård och en förhoppning om att slippa operation. Tiden får utvisa hur allt blir med den saken.
 

Det var på hemvägen som vädret började busa till det. Ju närmare Gyllebo vi kom ju mer vinter blev det.
 

På eftermiddagen hade vädret övergått till en riktig typisk Österlenstorm, och det var bara för oss att tända fyr i kaminen och mysa och pyssla inne i stugan.
 

Utanför huset la sig snön åter i driver över hela trädgården. Jag kunde höra hur vinden ven i trädtopparna. Lilla Lykke tycktes älska att än en gång ha lite snöstorm här hemma.
 

På långfredagen vaknade vi upp till den vackraste av dagar. Allting var alldeles vitt och solen strålade från en blå himlen.
Jag vandrade en kort runda med hundarna och njöt till fullo av varenda ögonblick. Tacksam att kunna vara med om allt det underbara, även om det inte var på det viset som man förväntat sig att en påsk ska vara. Det här var ju sååå mycket bättre än ett piskande kallt hällregn till exempel. Allting kan bli minst lika bra, fast det inte alltid blir som man förväntar att det ska bli.
 
Enjoy every moment!
 
Njut av mina morgonbilder från ett bedårande Gyllebo den tidiga långfredagsmorgonen.
 

Dagens citat:
 
Lyckliga är de som tar allting som det kommer,
de som inte klagar, och de som är tacksam för det lilla i livet.
 
Ha en riktigt bra dag, gilla läget och njut av de små sakerna i livet.
Kram Annika
 
 
 
 
 
 

Mat i överflöd.

Hej hej
Vi vet nog alla att jordens resurser är synnerligen ojämnt fördelade. Det gäller inte bara för oss människor, har jag lagt märke till, utan även för våra vilda djur. En riktig klasskillnad kan det minsann vara.
För visst ser det ut som den här lilla råbocken har fått lite för stor påskbuffé för sig själv?
 

Nu är den här lille bocken visserligen en lite finare och förnämare rådjursbock med härkomst från ett riktigt gods. Nämligen Christinehofs gods. Och när man är en sådan finare herre, ja då kan man göra lite som man vill ... man kan till exempel upp och stå bland all maten.
 

Men att bli fotograferad och förevigad är inget den fine herren tyckte var särskilt trevligt. Argsint spärrade han upp bakdelens vita tuss i tron att den på något vis skulle göra att han såg farligare ut och skrämma bort mig.
Jag tyckte istället att han blev söt och lite lik en gullig kanin bakifrån, och det är ju passande såhär i påskatider.
 

Ja, det är inte särskilt rättvist i vår värld, men det bryr inte sig den här lille bocken om.
 

Kvällens citat:
 
Dina nuvarande
omständigheter avgör inte
hur långt du kan gå, de
bestämmer endast
var du börjar.
 
Ha en härlig lååååång fredag. Och dela med er om ni har för mycket mat.
Kram Annika
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg