Allmänt

Det blåser ljumma sommarvindar.

Kära Blogg.
Den är här nu, den underbara sommaren.
Jag började dagen med en morgonpromenad i skogen med hundarna. Jättemysigt i skogen. Mindre mysigt var att jag fick en fästing på ögonlocken ...
 
 
Emmy har jobbat idag, men hon hann med ett dopp i poolen först. Vardagslyx.
 

Jo, jag har faktiskt jobbat också. Fakturerat en massa. Men jag har hunnit hänga en hel del ute med mina fyrbenta vänner också.
Ikväll fick det bli lite kött på grillen och sen en tupplur.
Dagens kloka ord:
"I samma minut som du tänker ge upp - tänk på anledningen för att du kämpat på så länge."
 
Nu ska jag gå och umgås med Amanda och Snowie, så Hejdå Bloggen från Judith och mig.
 
 

I Apotekarns trädgård.

Kära Blogg.
Idag var det dags för mig att åka till Lund och få träffa en ortoped och få min rygg/höft undersökt ordentligt. Jag kan bara säga att det finns några få tillfälle där personkemin inte alls stämmer, och detta var ett sånt tillfälle ... Farbror Doktorn hittade alls inget fel och sa med lite översittarton i rösten "men så ont gör det väl ändå inte utan att du står ut"... Gubbskrälle, tänkte jag för mig själv. Man känner väl när något är galet och molar och värker. Nåväl, en röntgen av höften skulle det kostas på framöver. Och en bra sak med besöket i Lund var att vi fick parkera bilen gratis ...

Lite slokörad och nerstämd, var det bara att ta tag i kontorsgörat när jag kom hem igen.
Men så tittade solen plötsligt fram genom molnen och vi bestämde att äta kvällsmat på Apotekarns Trädgård i Simrishamn. Vips, så var det en härlig dag, trots allt.
 

Lite hundträning har jag hunnit med. Platsliggning. Lite svårt tycker Molly, som behöver en del privat träning framöver, utan Johnny. Fast ibland lyckas det och då blir det belöning ...
 
 
Dagens kloka ord:
 
"Vid varje givet ögonblick har du möjlighet att säga: Det är inte så här historien ska sluta."
 
Hejdå Bloggen från mig och "Fellegrisen"
 
 
 
 
 
 
 

Med Molly hos svärmor Karin på Kivik.

Kära Blogg
Det har varit en lite "trött" söndag idag. fast det hör ju till när man festat loss dagen innan.
I förmiddags var vi hos svärmor Karin och presenterade lilla Molly. Jag tror det blev kärlek på direkten.
På hemvägen tog vi en tur ner om hamnen, det blev en glass i kiosken och en bild på en "ålakråga" (storskarv) som satt på sitt karakteristiska sätt med vingarna rakt ut. Förr trodde man att det var ett varsel om någons död. Jag tror att de bara är svettiga under armarna och behöver lufta sig.
 

Jag tycker att det märks att vår  katt Judith har vildkattsgener i sig. Hon går alltid sin egen väg och är klokare och smartare än man kan tro.  Jag tycker att hon är en så himla vacker katt. Så speciell för oss och så älskad.
 
 
Idag hittade jag en död, nykläckt liten fågelunge. Den var inte större än att den hade fått plats i en fingerborg. Jag vet inte riktigt vem av alla våra fågelpar som saknar en unge, men de verkade alla ha fullt upp i sina bon, så ungar har de ändå.
 

Dagens ord:
 
"En fågel som sitter i ett träd är aldrig rädd för att grenen ska brista, därför fågelns tillit är inte på grenen utan till sina egna vingar. Lita alltid på dig själv."
 
Lite trött säger jag kram och Hejdå Bloggen.
 
 
 
 
Visa fler inlägg