Allmänt

Cupcakes och mitt gröna fynd.

Kära Blogg
Trots att det var lördag skulle Stefan Hantverkarn och några av hans duktiga snickare iväg på ett specialprojekt. Det var Nordic Sea som behövde hjälp på vineriet. Killarna hade tillverkat de mest utsökta specialmöbler som den här förmiddagen skulle sättas på plats.
Jag och hundarna gick vår vana trogen ut i skogen. För lilla Molly var det ingen rolig tur den här morgonen, eftersom de blåste storm och regnet stod som spön i backen. Sånt väder gillar hon inte alls. Johnny verkar mer ta det här med vädret med en axelryckning, honom kvittar det liksom.
 

På eftermiddagen var vi en sväng på en lokal antikhandel som heter Karosserigården. Jag älskar att gå och dra i gamla saker, det är för mig mycket mer spännande än en Ikea affär. För många år sedan fick jag en vacker grön vas av svärmor Karin. Jag älskar grönt glas, så den är för mig väldigt kär. Den här dagen fick jag syn på en exakt likadan, fast den hade en glaskork.  Tjejerna i butiken trodde att det var en gammal vinägerflaskor ... Jag som trott att det var en vas. Nåja, nu har jag i alla fall två vackra gröna flaskor. Kanske är det någon av er som känner igen dem och vet något?
 

För en del år sedan älskade jag att baka cupcakes och jag gjorde det i tid och otid. Jag minns att när Amanda tog studenten bakade jag en jätteladdning cupcakes, så Stefan fick bygga ett specialfat att servera dem på.
Den här eftermiddagen bakade jag Emmys älsklings-cupcakes, dem med nutella i. Stefan drog på sig sin passande t-shirt, den som han fått av Mårten och Sarin, sedan mumsade han glatt i sig kakor på längden och på tvären.
Det ska va gött å leva, annars kan det kvitta.
 
(foto från Amandas student)
 
 (foto från dagens projekt)
 
 

Dagens visdomsord:
 
Ständigt försökt?
Ständigt misslyckats?
Det gör inget. Försök igen! Misslyckas igen.
Misslyckas bättre!
 
 
 
 
 
 
 

Städa, städa varje fredag ...

Kära Blogg
Nja, städa varje fredag är nog en sanning med modifikation. Men just den här fredagen blev det lite mer ordentligt.
Men först gick vi ut på tur.
 
 
Någon har börjat mata rådjuren i vårt område. Alldeles vid vår postlåda har de sin foderplats. När jag återvände hem, hade en stor flock rådjur samlats. Tyvärr hade jag inte den ordentliga kameran med, men en suddig liten bild blev det ändå.
 

Sedan var det städning. Varenda millimeter golv i stugan städades och torkades. Ljuvligt. Det finns inget härligare än doften av nysåpade trägolv.
Jag hade köpt en söt liten primula till vårt köksbord. Jag älskar dessa vårblommor. Ute blommade mina julrosor. Fantastiska blommor. Så lite som behövs för att jag ska må lite extra gott.
 

Som fredagsmys blev det helstekt kyckling med alla tillbehör och lite kärleksmums till kaffet.
 

Efter en hel vecka med lilla hunden Snow, var det så dags för henne att åka hem igen. När Amanda kom för att hämta henne blev det som alltid stor cirkus. Det utbryter liksom ett stort vilt glädjerus bland alla djuren här i Gyllebo. De får helt enkelt glädjefnatt. De vet inte till sig av glädje och stormar som orkaner runt i huset. De drar och sliter i strumpor och sina leksaker och jag har fullt upp med att hålla ordning på alla.
Det var allt lite sorgligt att Snow åkte hem. Hon hade blivit en del av vår flock och hennes plats blev nu tom. Men vi ses snart igen såklart.
 
Puss på er min hjärtan.
Dagens citat:
I samma stund som vi blir föräldrar föds en kärlek i våra hjärtan som vi bär med oss hela livet.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Värk, vanlig värk och huvudvärk - det verkar som jag börjar bli äldre.

Kära Blogg
Dagen välkomnade oss med en grå och blåsig morgon. Det verkade alldeles ogästvänligt när jag stack näsan utanför dörren, men som alltid var det obeskrivligt skönt när jag väl kom ut.
 

Jag är så oändligt tacksam över vårt hundbad där jag kan spola av mina vänner från all grus och smuts. Det har blivit en vana för dem att lugnt och fint sitta på mattan i vår tvättstuga och vänta på sin tur.
 

En envis huvudvärk gnagde i mitt huvud den här dagen. Förr i tiden hade jag ont i huvudet nästan varendaste dag, mer eller mindre. Jag är enormt glad över att det tycks ha upphört med åldern. Men den här dagen var det tillbaks. Jag hade längtat så efter att börja springa igen, så den här dagen gav jag mig ut på en kort liten runda.
Höft och ljumskar knorrade lite, men man kan inte ta hänsyn till alla alltid.
 

På eftermiddagen fick jag växla ner tempo. Huvudet värkte och kroppen segade sig. Jag fick ett par gånger pausa från mitt skrivbordsarbete.
Börjar jag bli gammal, jag som känner mig som 27 ... spegelbild och sinne är inte helt överens!
 
 
Plötsligt knackade det på min dörr och där utanför stod min söta granne, Ursula. Hon lämnade ett litet choklad och ett fång härliga tulpaner. Så glad jag blev och så mycket lättare livet kändes av en enkel liten gest.
 

Dagens kloka ord:
Det är viktigare att vara god än att ha rätt. Många gånger behöver människor inte en skarp hjärna som talar utan ett vänligt hjärta som lyssnar.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
Visa fler inlägg