Allmänt

Två varv runt sjön.

Hej och gomorron.
Som genom ett trollslag var all snö den här morgonen helt försvunnen. Våren hade smugit sig tillbaka och vitsipporna stod stolt kvar där jag senaste sett dem för någon vecka sedan.
 

Jag och hunden Johnny rivstartade morgonen med en springrunda runt sjön. När vi nästan var tillbaka vid vår stuga igen, flög två skränande tranor över våra huvuden. Det var årets första tranor här i Gyllebo. Jag bara stannade och sträckte armarna mot skyn och drog en ljudlig suck av välbehag. Älskade våren är så sakta på väg.
 

Väl hemma igen upptäckte jag att jag lyckats tappa min nyckel någonstans i skogen.
Det var bara för mig att ta småhundarna med mig på ytterligare ett varv runt sjön den här morgonen.
Tyvärr hittade jag aldrig min förlorade nyckel ... men Lykke och Molly njöt av den härliga morgonen.
 

I helgen har jag bytt till lite vårligare gardiner i vårt sovrum. Det är de gamla trotjänarna som mamma Ingrid sydde åt mig.Det förskräckligt dyra gardintyget som jag blev så förälskad i en gång för ganska länge sedan. Ännu är de lika fina, och ännu ger de mig sådan glädje när jag hänger upp dem.
 

Jag har också grejat lite med mina porslinsblommor som jag fått ärva efter min mamma Ingrid. Hon älskade sina Hoya växter, och jag kämpar på med att föröka dem och hålla dem vid liv. Hundbadet kom till användning igen när de största växterna fick äran att ta sig en dusch.
 

Jag har lyssnat klart på Leif GW Perssons bok "Gustavs Grabb". Den handlade om honom själv, och jag gillade den. Kanske inte så konstigt, eftersom jag gillar GW Persson helt enkelt. Jag tycker att han är rak och ärlig och sånt tycker jag om.
 

När Stefan var ute och sköt ett stackars vildsvin i skogen passade jag på att vårda mina läderkängor. Jag älskar att ta hand om mina skor. Smörja och fetta in dem. I både läderbalsam och läderolja.
Lilla Lykke, som just nu är i spökåldern blev jätterädd när hon fick se alla skor stå där på rad på kanten till hundbadet. Utskällda blev de efter noter.
 

Dagens kloka ord:
Gör det du känner är rätt,
för du kommer förmodligen
att bli kritiserad av någon i
vilket fall som helst.
 
Kram och Hejdå
Från Mej på kontoret.
 
 

Hundträning i det gröna.

Hej hej.
Äntligen, äntligen var det tid för vår första hundträning för året, iklädd de gröna kläderna.
Som vi längtat ... särskilt hunden Johnny tror jag.
Han blev alldeles överlycklig när han såg att jag plockade fram alla träningssakerna.
I stället för att i glädjerus bära runt på den lilla frottéhandduk han brukar hugga när han vill visa sina känslor, tog han nu hela mattan som vi har i hallen. 
 

Det var en grå och dimmig dag ute på Revinge.
Jag älskar vidderna där och korna som går lösa över stora områden vid Silvåkra. Korna som där lever som kor ska göra.
Trots att dagen bjöd på mestadels regn, så var det så vackert.
 

Vi fick en lyckad träningsdag med jättebra övningar för både hundar och förare.
Kanske finns det de som skulle beskriva dagens väder som skitväder ... det var inget som vi överhuvudtaget la märke till den här dagen. Vi hade bara skoj! Hundar och människor.
 

På kvällen, hemma i Gyllebo igen, hamnade alla mina militärkläder i tvättmaskinen. Johnny åt sin mat och slocknade med ett fånigt leende på sina hundläppar. Jag tappade upp ett varmt, härligt bad och slog på högtalaren med min ljudbok. Livet är allt bra gott att leva, trots att det drog och ömmade i ryggen efter en dag tillsammans med min turbohund.
 

Dagens tänkvärda ord:
Säg ingenting om dig själv
som du inte vill ska bli sant.
 
Kram på Er
från Mej.
 
 

Naturen är aldrig banal.

Hejsan.
Vilken fantastisk lördag det blev så här i slutet av februari.
Solen sken från en klarblå himmel och snön var så vit att det nästan sved i ögonen.
På vårt vedskjul hade de vackraste istappar jag skådat bildats. Kedjan vi har istället för stuprör var totalt inbakad i en enda jättestor istapp. Naturens egna konstverk.
 

Som alltid hängde småhundarna mig i hasorna hela morgonen ända tills det var dags för oss att ge oss ut.
Tandborstning måste gå fort, tycker de!
 

Vår tur runt sjön var den här morgonen magiskt vacker.
 

I Karlaby lyckades jag fånga en stor rovfågel på bild.
Jag är dock lite osäker på arten. Helst hade jag önskat att det var en kungsörn jag fått korn på, men det kan kanske vara någon slags vråk också. Hursomhelst är det häftigt med dessa stora rovfåglar.
 

Till mellofikat bakade jag lite mumsiga bakelser. Det får faktiskt finnas hejd på smalmat och återhållsamhet tycker jag.
 
 
"Vänlighet förvackrar världen"
 
Puss & Kram
från Mej
 
 
Visa fler inlägg