Allmänt

Etapp badrum är klart!

Kära Blogg
Nu har långkalsonger och vinterkläder kommit till användning igen. De senaste dagarna har det varit mer höst än vår. Fast för mig är April detsamma som att våren har tillåtelse att bjuda på riktigt skitväder. En bra sak med det här kalla och regniga vädret, är att mördarsniglarna tycks inte alls trivas. Min "mose brinnande buske" börjar äntligen skymt fram, så nu håller jag tummarna för att den får växa sig stor och kraftig i år.
 

Vi har nu kommit till etapp kök/hall i vår renovering. Skjutpartiet i hallen ska bort, ny el ska dras, nytt tak måste göras, ett fönster ska bort och ett gammaldags skafferi ska byggas. Nytt ytskikt på väggarna och nytt golv. Sedan är det midsommar och då levereras det nya köket. Vår fritid är räddad.
Alla djuren tycks trivas med att vi ständigt pular och fixar här i huset.
 
 
 

Så var då vår toalett och spa avdelning färdig. En liten glashylla ska levereras, men sedan är det alldeles, alldeles klart.
Självklart har vi invigt den, jag och Stefan. Vi har bubblat runt med exklusivt badsalt och haft det riktigt mysigt.
 
 
 Dagens tänkvärda ord:
Allt måste inte ha en mening ...
Ofta räcker det om du bara har roligt.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 

Min magnolia.

Hej igen Bloggen.
Kanske ska bloggen och jag fortsätta att vara vänner ändå och ses ibland, inte lika ofta som förr, men ibland .... så hej igen.
Jag tänkte börja med ett klagomål. Och det gäller våren. Jag är inte riktigt nöjd med hur våren sköter sig i år. Fast nu kan det vara så att maj månad blir helt underbar, och då är våren förlåten tycker jag. För jag har faktiskt hellre fint väder i maj än i april. Så kom igen nu vårusling!
 
På dagens skogsrunda var det full action i skogen. Fåglarnas kärleksliv ligger liksom på topp nu, och i vattnet slogs knipänderna om brudarna.
Nattens evinnerliga regnande hade nästan svämmat över de små bäckarna vid sjön och i de vattenrika kärren blommade kabbelekan för fullt.
 

Äntligen! Det verkar som om mitt magnoliaträd äntligen bestämt sig för att börja blomma. Det var för 12 år sedan som vi fick det av mina föräldrar i bröllopspresent. Den först gången trädet blommade var för tre år sedan, året då mamma Ingrid dog. Då kom det en enda blomma på hela trädet. Blommorna är ganska oansenliga. Helt vita och de ser ut ungefär som om någon kastat upp använda pappersnäsdukar i det kala trädet. I år är där mellan 15 - 20 blommor och de gör mig så glad.
 

Dagens kloka ord:
Ibland behöver vi stänga några dörrar. Inte pågrund av stolthet eller arrogans, utan helt enkelt för att de inte längre leder någon vart.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 

Vi håller nog på att göra slut ...

Kära Blogg
Ja, vårt förhållande knakar i fogarna.
Jag känner inte samma glädjen och inspiration längre. Den senaste tiden har jag tänkt på att göra slut.
Emmy tyckte att jag skulle skaffa en ny. En ny med lite mer humor.
Men nej, jag är inte mogen för det.
Nu blir det nog så att vi träffas lite kortare och färre stunder framöver.
Kanske dör vårt förhållande ut, kanske blommar det upp igen ... Vem vet?
 Var inte ledsen Bloggen!
Din tid är kanske över, och så är det för allt och alla.
 
Bilder för fan ... alltid bilder!
 

Jag vill betona att detta inlägg inte har någonting med min älskade make Stefan att göra. Det handlar enbart om mitt och Bloggens förhållande.
Så var det klargjort!
 
Förresten, tack mina älskade, älskade döttrar. Den här helgen var vi ju allihopa tillsammans igen!
Uppe i cyberrymden möttes vi. Hysteriska skratt, hårproblem och kärleksfull omtänksamhet. Planer inför julfirandet ... För visst bor väl Tomten i Canada?
 
 
Vackra ord också, såklart:
 
Att en dag
i den ovissa vårens tid
ändå säkert veta
i vitsippsbacken
under de snart utslagna bokarna
äntligen
alldeles säkert veta
att detta bländvita
som ligger uthällt i gräset
är inte snö inte snö
inte snö
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg