Allmänt

Alltid redo i Gyllebo

 
 
 
Hejsan.
Här i Gyllebo finns en alldeles bedårande lägerplats som varje sommar intas av scouter från när och fjärran.
Den ligger på ängen på andra sidan sjön och vackrare lägerplats tror jag nästan inte man kan hitta. Sjöröds lägerplats heter den.
Ibland när där är tomt och tyst händer det att jag och hundarna tar den vägen på våra vandringar.
 
 
Just den här dagen var där ett litet gäng ungdomar som hade slagit läger på ängen. Från scoutstugan kunde jag höra slamret av porslin och kanske var det frukosten som var på gång att serveras.
 
 
För bara några veckor sedan var här ett stort läger med massor av scouter i alla åldrar. Hemma från vårt eget hus kunde vi varje kväll höra glada skratt och musik från ungdomarna.
Jag älskar verkligen ljudet av glada scouter. Men så finns det nog ingen annan som är så noga och rädd om vår härliga natur som just scouter.
 
 
Som alltid när jag går runt sjön med hundarna så vill lilla Molly åka i sin ryggsäck den sista biten. Jag får helt enkelt vara glad att både Johnny och Lykke orkar gå för egen maskin.
 

Dagens citat:
 
Låt ditt leende förändra världen.
Låt inte världen förändra ditt leende.
 
Ha en härlig dag och kram från mig.
Annika
 
 

Vem har familjens bästa självkänsla?

Hejsan.
Jag brinner ju för det här med mental träning. Att bygga på min självkänsla och mitt självförtroende.
I min familj finns det en individ som i liket med Zlatan har en medfödd onaturligt stark tro på sig själv. Det är någon som definitivt inte behöver träna på att bättre på sitt självförtroende.
Det är en gosse som tar för sig av livet. Han älskar precis alla människor av hela sitt hjärta, inklusive sig själv förstås. Och han tror fullt och fast att alla han träffar älskar honom lika mycket tillbaka.
Hunden Johnny.
 
 

Något han älskar minst lika mycket som sig själv, det är mat.
Det spelar ingen roll att han aldrig har blivit serverad någonting direkt från matbordet, för hoppet är det sista som överger en flatte. Johnny slutar aldrig hoppas på att även han är inbjuden att ta för sig direkt från buffébordet. Han är alltid den första självskrivne gästen när jag kallar att maten är serverad.
Med stora luffsande kliv tränger han sig först i matkön.
 
 
Att tigga och försöka tjuva mat från familjemedlemmar, det generar inte Johnny det minsta.
Det spelar ingen roll hur arg man blir på honom och försöker tillrättvisa när han bufflar sig fram för att tigga - Johnny anser att en stulen matbit är värd alla sura miner i världen, långsinthet och nyp i öronen.
 

Nu får Johnny inte särskilt mycket skäll eller bannor av någon av oss, eftersom det liksom rinner av honom som vatten på en gås, det är liksom onödig energi att lägga på negativ energi. Vi får istället försöka dressera honom att inta sin plats i väntan på sin egen mat. Man får ta till mutor.
 
Ett helt underbart skafferi har han som är bara hans. Det innehåller djurfoder, gotter, ben och andra viktiga saker. Det innehåller en ynka hylla som katterna och de små hundarnas attiraljer får samsas på, annars är det bara Johnnys. Och såklart finns sådana skitsaker som bajspåsar. Det där skåpet, det har han full koll på vår käre Johnny.
 
 
Ja nog vore det härligt att ha samma själkänsla som hunden Johnny. Att ta livet på samma sätt som han gör.
Ingenting generar honom. Han bryr sig inte om ifall någon tittar snett eller han egentligen inte är omtyckt. För honom räcker det med sina egna känslor. Och en stark känsla för honom tycks vara hunger ... men såklart också kärlek till sin familj.
 

Dagens citat:
 
Vänlighet är ett språk som till och med
den stumme kan tala och den döve höra.
 
Ha en härlig dag och kram på er.
Annika
 
 

Sensommartecken.

Hejsan.
Sensommaren är en tid som jag alltid njuter till fullo av. När lugnet kommer och allt sommarspeedande lägger sig en gnutta.
I år känns det annorlunda, det känns som om naturen haft sensommar alltsedan juli månad och nästa steg för mänskligheten är att krypa in i stugan och mysa under en filt.
Stopp, stopp vill jag skrika. Än har naturen så väldigt mycket njutbart att ge.
Jag passar på att vara utomhus så mycket det bara går. Och nere vid sjön finns det ännu semesterfirare kvar.
På en av rastplatserna har människor i en ensam husbil slagit läger, och det ser så härligt ut.
 
 

Som alltid på sensommaren så verkar spindlarna ha fått oanad skaparlust och fyller naturen med sina olika alster i form av spunna nät.
Extra glad blir jag när jag springer på en underbart vacker korsspindel.
 

När sensommaren kommit med sitt lite kyligare väder har jag och min dotter passat på att göra lite fint hos mamma Ingrid. Hennes grav har sett torr och eländig ut hela sommaren och det enda som överlevt torkan är ett par kärleksört som jag planterade för att platsen inte skulle se helt bortglömd ut.
 
 
Dagens citat:
 
Tystnaden är inte tom,
den är full av svar.
 
Glöm inte att njuta av utelivet ett bra tag till innan ni boar in er. Sedan får man sitta där inne och uggla så väldigt länge.
 
Kram på er från mig.
Annika
 
 
Visa fler inlägg