Allmänt

En vanlig dag med guldkant.

Kära Blogg
Äntligen var det nästan tomt på badplatsen när jag och hundarna passerade. Vi stannade till och njöt en stund på den härliga bänken ute på bryggan.
Jag förstår inte vad som händer. Håller alla snokar på att begå kollektivt självmord? Den här dagen såg jag 4 st. döda snokar. Alla överkörda. Dagen före träffade jag på en liten levande snok som "segade" sig över vägen. Jag fick liksom skuffa den in i kanten med foten, för att ingen skulle köra över även den.
 

Så var det dags för bokslut. Alltid spännande vad revisorn kommer fram till.
 

Så kom då äntligen den där guldkanten.... Min älskade Amanda och hennes Jimpa dök upp och åt kvällsmat med oss. Det förgyllde hela min dag. Stackars Jimmy tyckte nog inte att kvällen var så gyllene. Han fick in en geting under tröjan och blev stucken på två ställen. Getingarna är allt lite lömska vid denna tiden. I fjor fick jag en i byxorna ... och det var inte heller speciellt kul kan jag meddela.
 

Dagens kloka ord:
 
Din kropp kan inte läka utan lek,
ditt sinne kan inte läka utan skratt,
din själ kan inte läka utan glädje.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 

Den grå vardagen är egentligen rosa.

Kära Blogg
Snart, snart är sommarn över. På jobbet är allt i full gång igen. Just nu är det full rulle med att sätta i ordning alla papper till revisorn. Långa listor vill han ha ... på det mesta.  
Dagens höjdpunkter hittar vi som alltid i naturen. En rådjursget, en skalbagge, en rosa himmel, den där strimman sol som jag älskar.
 
 

Dagens sanning:
 
Jag äter bara choklad när jag är glad ... och ibland när jag är ledsen.
Jag tar kanske en bit om jag känner mig ensam.
Självklart bjuder jag på choklad om jag har gäster.
Det händer att jag tar en liten bit om jag är hungrig.
Är jag mycket hungrig tar jag kanske två.
Men annars äter jag inte någon choklad direkt.
(Förutom när jag är lite gottesugen)
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 

Kusinträff 2016

Kära Blogg
Dagen började med grått väder, regn och åska.
Det var riktigt mysigt att smyga fram där i skogen medan åskan mullrade. Jag kunde skymta blixtrar ovanför trädtopparna. Ingen av hundarna tycktes lägga märke till ovädret något nämnvärt och det var jag glad för.
 

Så var det då dags för traditionen jag startade när mamma Ingrid hade flyttat till himmelen. Den årliga kusinträffen. I år var det dock lite sorgligt tyckte jag, eftersom mina egna töser allihopa var utomlands och därför inte kunde vara med. Så egentligen var det inte en endaste kusin där på min träff den här dagen.
Men vi fick i alla fall en trevlig eftermiddag. Regnet och åskan drog sig sakta tillbaka och efter maten kunde vi flytta ut och njuta av solen.
Tack grabbarna Ahlbeck/Axelsson för ni ville komma och till Johan vill jag hälsa att jag har full förståelse för ditt återbud (pssst .... lycka till grabben ....)
 

Tiden sprang och vips var dagen över.
Jag njöt av mina "fådda blommor". Rosen från Karin och hibiskusen från Gerd/Anita.
En kvällsrunda och sedan hopp i bingen.
 

Dagens vackra ord (till tre underbara döttrar)
 
Det finns stunder då man saknar någon så intensivt att man skulle kunna göra vad som helst för att kunna plocka ut dem ur tanken och krama dem på riktigt.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
Visa fler inlägg