Allmänt

Sommarfest för kusiner.

Kära Blogg.
Det var en perfekt dag för att samla alla kusinerna till en enkel trädgårdsfest. Vädret var på vår sida och var så där alldeles perfekt. Drygt 20 grader, vindstilla och lite disigt.
Amanda och Andréa började dagen med en cykelrunda till Gårdlösa. I cykelkorgen åkte lilla hunden Snow.
 
 
Prick klockan 15.00 dök hela gänget upp. Det blev en härlig eftermiddag med hela min stora, sköna familj.
Vi startade med kaffe och äppelkaka.
 
 
 Sedan var det fritt fram för ett dopp i poolen. Nu visade det sig att gänget bestod av mest fegisar. Bara två stycken vågade sig på ett dopp och det var den yngste och den näst äldste. Fast de två hade å andra sidan väldigt kul där i bassängen.
 
 
Vi andra torrisar, vi bara pratade, åt och njöt av dagen.
 
 
När man fikar, pratar och njuter så där en hel eftermiddag, ja då blir man plötsligt bara jättehungrig. Så mot kvällen var det dags att tända grillen och plocka fram lite mat till alla hungriga magar.
 
 
Alla människor vet att det viktigaste med en tävling är prisutdelningen. Nu hade vi förstås ingen tävling, men prisutdelning hade vi, så de så!! Första priset gick till Samuel med motiveringen, "förste man i poolen", andra priset gick till Stefan eftersom han var siste man i poolen. Ja, sedan fick ju alla vars ett kinderägg med lite olika motiveringar. För alla ska få pris tycker jag, det blir så mycket roligare då!
 
 
Kvällen fortsatte med stim och stoj, och jag är säker på att mormor satt där uppe i sin himmel och var väldigt glad och nöjd med att äntligen ha precis alla sina barnbarn samlade på en och samma gång. Vartenda ett av dem.
Tack alla för att ni gjorde dagen till vad den blev!
 

Dagens kloka ord:
"Av alla varor våra barn behöver är närvaro den viktigaste."
 
Kram och Hejdå Bloggen.
 
 
 

Jag är världens rikaste mamma.

Kära Blogg.
Dagen var kommen då hela min söta barnaskara äntligen skulle vara samlad igen.
Mina tre fantastiska döttrar gör mig till den lyckligaste mamman i världen, liksom alla barn gör sina mammor lyckliga.
 

Den bästa av lördagar!  Jag motionerade med åskådare.
Så kom hon då äntligen, Andréa. Hon var lite småfull efter en hejdundrande fest, men vad gör väl de, hon var precis lika söt och go som alltid .... som alla mina tre töser.
 
Andréa veterinärundersökte Johnny som njöt i fulla drag, ända tills det kom till den där ändtarmsundersökningen. Huhhhaa.....
Sen var hela gänget vrålhungriga. Det var bara att sätta igång grillen och börja kocka.
 
 
Lite nervös ser han ut, Stefan. Men det är kanske inte så konstigt, när hela huset är fullt av vackra tjejer.
 
 
Äntligen var familjen samlad för årets sommarbilder med hela mitt älskade gäng. Vi for till Knäbäck, den vackraste av platser på Österlen. Det var en helt ljuvlig sommarkväll och mina fina döttrar strålade (och skrålade). Fnissiga och busiga som alltid.
 
 
Stefan tyckte att vi alla var allmänt jobbiga och pinsamma tror jag.
 

Men härliga bilder blev det!
 

Men så händer det som bara inte får hända ....
 

Fotograferingen fortsatta med en något lättad Johnny.
 
 
Ja, det var årets sommarbilder på min förmögenhet. Det som gör mig till världens rikaste mamma. Rik på lycka, skratt och upplevelse.
Tack töser! (och hundar)
 
 
 
Och tack Stefan för att du står ut med mig och mina infall.
 
Dagens ord:
"Kärlek är att ge och
kärlek är att försaka
Kärlekens händer ger
utan att förvänta sig
något tillbaka."
 
Kram och Hejdå Bloggen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Möter du en groda på livets stig, nyp den i örat och tänk på mig.

Kära Blogg
Min trädgård är full av vackra fjärilar som liksom vill suga ut det sista ur den underbara sommaren. I skogen hoppar tusentals små söta grodor runt. När jag och hundarna går där på vår stig, så gäller det att tassa försiktigt fram. Dagens tur gick över åsen. Gräset och marken var våt och doften var tung av murkna löv och mossa. Ljuvligt.
 

För ett par dagar sedan när jag pratade med pappa Kurt i telefon, sa han att nu var minsann sommaren slut, över och förbi. Han brukar vara sådär dramatisk. Själv tycker jag nog allt att där finns en smula sommar kvar. I alla fall gick det att ta sig ett nakenbad i poolen även om himlen emellanåt såg lite hotfull ut.
 

Utanför vår trädgård vimlar det av stora maffiga vinbärssniglar. Jag bara älskar dem. De är så vackra på något vis. Däremot hatar jag dessa bruna, fula mördarsniglar som bara liknar bajskorvar med spröt.
 
 
När det är fredagkväll tycker jag att man kan mysa till det lite extra. Emmy skulle jobba natt och Amanda kom hem från sin första skolvecka i Malmö. Det fick bli fest på våfflor med sylt. En fantastisk fredagkväll med andra ord.
 

Dagens kloka ord:
"Om ett barn inte kan lära sig på det sätt vi undervisar, kanske vi ska undervisa på det sätt som barn lär sig på."
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
Visa fler inlägg