Allmänt

Mors Dag - me like!

Kära Blogg
Idag har det varit Mors Dag hela dagen. En toppen dag, om ni frågar mig. Det kunde faktiskt vara mer än bara en gång om året.
Först av allt vill jag säga grattis till min egen änglamamma Ingrid, uppe i himmelen. Hoppas du haft en lika bra dag som jag har haft.
 
"En mors kärlek är en kärlek ingen glömmer."
 

Dagen började med en härlig tur runt sjön med mina pågar.
 

Hela dagen var en riktig mysdag.
Vi var allihopa och åt på creperian "Franskans" i Rörum. Och det kan jag verkligen rekommendera. Jättegott och mysigt. Sedan blev det kaffe och tårta här hemma.
Tack familjen, för att ni förgyllde min dag.
 

Tack för blommor och blader och Hejdå Bloggen
 

Vad en liten gumma kan gno.

Kära Blogg.
 
Nu stundar det några viktiga högtidsdagar. Närmast i tiden är det Mors Dag. Viktig dag!
Jag tycker att jag vill ha det lite städat och välordnat hemma då. Nu är jag ingen direkt pedantisk människa. Var sak på sin plats vill jag förstås ha. Dammtussar under sängen kan jag leva med, men det ska inte knastra alldeles för mycket under fötterna när man tassar omkring inomhus. Ja, sån är jag och så vill jag ha det.
Eftersom min rygg inte tål att jag utför för mycket städrörelser just nu, hade Stefan lovat heligt och dyrt att hjälpa till med detta. Nu hade han ju så rysligt viktiga saker att uträtta hela förmiddagen, så jag får väl säga att jag själv fick göra det mesta....
Mor Karin är en fin människa, men jag tycker nog att hon missade något där i barnuppfostran med sin yngsta son...
 

Efter en hel dag i skurkärringens tecken, linkar jag nu runt som en skadskjuten kråka. Men det hindrar inte att jag ändå njuter av alla underbara blommor som  står i sin fulla prakt i trädgården just nu.
 
Rosenskäran ....

Underbara nejlikor ...
 
 
Rhododendron med den ljuvliga färgen ...
 

En azalea i samma underbara färg ...
 

En näpen studenknapp ...
 

Min övervintrade kärlekspelargon ...
 

Så har vi den där överlevaren som Stefan var nära att ta död på när jag var på min resa på Bali. Av någon övernaturlig förklaring lyckades han återuppliva den stackars växten igen lagom till min hemkomst, och tänk, nu blommar den som aldrig förr ...
 

Ja, se blommor, det är mitt liv de!
 

Med en bild från vår regniga joggingrunda i morse säger jag Hejdå Bloggen.
Och hörni, glöm nu inte era mammor i morgon.
Själv hade jag önskat att de hade besökstid i himlen.
 

"Den dumme städar och städar, geniet behärskar kaos."

Nyfrisserad.

Kära Blogg.
Ikväll blev min beställning färdig. Den där bänken med "former" som jag berättat om. Och den blev riktigt bra tycker jag. Stefan ska aldrig verka särskild nöjd själv med sina projekt, så han går mest runt och  "hummar" och fnyser.
 
Fåglarna i Gyllebo har som mest bråttom nu. Det kacklas och piper och gnyr i varenda holk. Tiden går så väldigt fort så vips är ungarna flygfärdiga och då blir det tyst och stilla igen. Jag tycker egentligen att det ska bli lite skönt när ungarna ger sig iväg, för här är fågelskit lite varstans. På utemöbler, fönsterrutor, trallgolvet ... Får vi inte fågelinfluensa nu, så får vi det aldrig.
 
 
 
Idag har jag varit och blivit klippt. Hos samma "gamla" frissa som jag alltid gått till. Nåja, sedan jag var i 17 års åldern. Goa, fina Marianne. Fast jag säger alltid "Marrjan", för så hette hon när vi gick i skolan.
Det var sedan länge planerat att hela kalufsen skulle ryka idag, men så blev det nu inte. Det går helt enkelt inte att göra någon annan frisyr av mitt trollhår, än den jag redan har. Det blir liksom inte Annika då.
Jag måste dock påpeka att det faktiskt har hänt under min livstid, att jag klippt av det mesta av håret ... Men det var då de. Idag fick det räcka med en damig håruppsättning.
 

Nu har alla döttrar lämnat skutan (alltså åkt ifrån Gyllebo), och här är så konstigt tyst och tomt. Det enda som finns kvar är lite svart mystisk gegga i handfatet ...
 

Vill ni, så ses vi en annan dag.
Hej då Bloggen.
 
Visa fler inlägg