Allmänt

Bridget Jone´s Baby

 Kära Blogg
Med vinden rufsandes i håret och duggregnet piskande i synen njöt vi av vår första riktiga höstrunda runt sjön.
 


På Dodevägen är de nu i full gång med att gräva för fiberdragning. Vi kommer alltså att få supersnabb internetuppkoppling framöver. Betyder det att jag får mitt jobb gjort på halva tiden tro? Näää ... det handlar nog mer om rena nöjen som TV-tittande och dylikt.
 

På kvällen väntade biomys med min kära Amanda. Men först stod mental träning och matlagning på mitt schema. Jag älskar mina rutiner och rubbar inte gärna på dem.
 

Vi hade bestämt att gå och se Bridget Jone´s Baby. En jätterolig film ... om man bedömer efter skratten i biosalongen. Själv är jag inte alldeles stormförtjust i Renée Zellweger. Hennes skådespeleri känns för mig lite tillgjort. Så plirar hon så konstigt med ögonen och snörper på munnen. Hon är lite lik Maria Lundqvist tycker jag.
Men, som sagt, en bra film, enligt de flesta.
Mysigt hade vi det i alla fall. Jag och Amanda ♥
 

Dagens tänkvärda ord:
När vi accepterar och tycker om oss själva för den vi är
missunnar vi inte andra för vad de har eller gör.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 

Dåligt Ikea!

Kära Blogg
En hel dag har avlöpt utan att jag tagit ett enda litet foto.
Käre tid, vad bloggar man då om?
Min dag var fullspäckad med jobb, hundar, skog, en härlig vän på besök, ja och så mitt älskade yogapass som avslutning på kvällen. Inte en bild finns som bevis, så allt det där får ni tänka er i fantasin. Mina yogabyxor var för dagen försvunna så ni får tänka er att jag är utan dem ....
 
Något jag i flera dagar retat mig på är min nya fina gryta från Ikea.
Eftersom min induktionshäll kräver särskilda grytor, har jag fått införskaffa en ny lite mindre variant. På Ikea köpte jag en underbart söt liten emaljerad gryta. Den skulle passa utmärkt till potatis för mig och Stefan. Jag hade verkligen älskat den där grytan, om det inte varit för locket. Skiten rostar! Rostiga vattendroppar trillar ner på de nykokta potatisen och det ser inte vidare aptitligt ut. Även om det kanske kan klassas som extra järntillskott, så tycker då inte jag att det ser roligt ut med rostfläckar på maten jag serverar.Dåligt Ikea!
 

Det var så sant. Jag har varit hos tandläkaren. Det var en ren rutinkontroll. På 15 minuter var det hela kollat klart. Blanka papper. 875 kronor - var god skölj!
 

Dagens tänkvärda:
Du kan misslyckas många gånger,
men du är inte misslyckad förrän du börjar
skylla på andra.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 

Än njuter vi av ljumma vindar.

Kära Blogg
Jag tjatar på om vårt otroliga väder. Alldeles fantastisk. Visserligen är morgnarna lite kyligare, men ännu kan jag njuta av min lunch i solstolen ute vid poolen.
 
 
Vi har bytt foder åt Johnny, och även börjat med en rejäl dagsdos laxolja. Såklart får lilla Molly också lite välsmakande olja. Omega 3 kan aldrig skada. Redan tycker jag mig märka en viss förändring av Johnnypågens mående. Han verkar lite piggare och har liksom fått lite mer bus tillbaka. Jag håller mina tummar hårt för att det kommer att räcka med detta för att få honom frisk igen. Via telefon upplyste Andréa mig om att man alltid kan operera bort klorna. Hmmm ... Det skulle inte vara värre än att amputera något annat sa hon - ja, det är väl så en blivande kirurg resonerar. Med rätt inställning är allt tydligen möjligt. Fast nu har jag inte riktigt en kirurgs lön, och jag antar att det där inte är gratis.
 
 
Hösten har också börjat göra sig påmind i min trädgård. Det mesta har torkat och sakta börjat vissna ner. Men jag har någonting alldeles fantastiskt i år. Det är min vita klematis. Aldrig någonsin har den blommat som i år. Magnifika jätteblommor.
Även en liten söt ros blommor troget. Det är egentligen en liten krukros för inomhusbruk som jag fick när jag fyllde 50. Jag fick den av Madde, och jag blir så glad när den ännu vill överleva.
 

På dagens matsedel stod det fisksoppa. Nu var det kanske inte riktigt soppväder, men jag hade längtat så länge efter den ljuvliga "Soppa Marin" som mamma Ingrid brukade göra. Det var precis lika gott som jag förställt mig.
 

Dagens tänkvärda ord:
 
Våga säga nej lite oftare till sådant du inte vill.
Våga säga ja lite oftare till sådant du vill,
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
Visa fler inlägg