Allmänt

Dags att köpa fågelfrö.

Kära Blogg
Snart, snart är det dags att börja mata småfåglarna. Varje år får jag tänka ut lösningar på hur jag ska kunna hålla Johnny borta från deras foderplats. Johnny är så fruktansvärt avundsjuk på att de små fåglarna har fri tillgång till mat och inte han, så i ren demonstration äter han upp alla nerfallna fröskal han kan hitta. Resultatet blir en väldigt dålig mage.
 

Katten Felix ser gärna också att vi matar småfåglarna, fast nu förtiden är han inte längre lika intresserad av jakt som förr. Nu ligger han hellre och myser på alla sköna platser .... där vi helst inte vill ha honom  ... på ens kudde, på den nytvättade tvätten ... osv Men vem har hjärta att putta undan honom.
 

Jag tror att jag har svimmat. Alltså på riktigt menar jag.  I alla fall vaknade jag en morgon och bestämde mig genast att hoppa upp ur sängen. Nästa grej som jag minns är att jag vaknar upp i hallen under spegeln med en blomma på ryggen. Fruktansvärt ont i höften gjorde den bedriften kan jag säga. Nu skulle man kunna tro att fru Olsson varit påverkad av något, men se inte ens en liten kork hade jag sniffat på.
Påminnelse till mig själv: Hoppa inte upp ur sängen med ett skutt efter det att du fyllt 50!
 

Dagens tänkvärda ord.
Logiken tar dig rån A till B.
Fantasin kan leda dig vart som helst.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
 
 

En färgsprakande helg på många vis.

Kära Blogg
Det har varit en fantastisk helg med ett alldeles underbart väder.
Jag, Emmy och hundarna njöt för fulla muggar.
 

Min lördagkväll tillbringade jag hos min kära väninna Madde. Tiden gick på tok för fort, och ingen av oss kunde förstå hur en kväll kunde försvinna i en sådan fart. Såklart hade vi mängder med gemensamma minnen att titta tillbaka på och med den här kvällen lades ännu ett härligt minne till vår repertoar.
En underbar middag med sushi till förrätt och en härlig wok med färgstarka ingredienser som var sagolikt god till huvudrätt. En smaskig efterrätt avslutade vår middag som nog slog alla rekord i att producera disk.
Tack fina, goa Madde för en mysig kväll ♥
 

Dagens tänkvärda ord:
Du har tre sorters vänner i livet:
* Vänner av någon anledning.
* Vänner för en period.
* Vänner för livet.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 

Gräsänkan i "di röa" gummistövlarna.

Kära Blogg
I gegga, lera och gjyttja klaffsar jag runt i mina röda gummistövlar. Hoppar lite i några vattenpölar. Det luktar starkt av multnande löv och grenar. En tung doft av jord. Jag älskar det!
 
 
Stefan har åkt iväg till Småland för att jaga några dagar, och jag håller ställningen här hemma.
Jag har tyvärr fått påbackning och förstår att jag måste bättra mig. Jag måste bli en mer deltagande jägarhustru.
Det har kommit klagomål över att jag inte är mer intresserad och delaktig i makens intresse. Jag glömmer tex att fråga saker som, "blev det något"?, "vad sköt du"?, "hur många blev det"? .... osv.
Nu måste jag öva mig i helgen så jag är till belåtenhet när han kommer hem igen.
I gengäld önskar jag att han i rättvisans namn tittar upp från sin kvällstidning, intresserar sig och ställer samma frågor till mig, när jag varit på pistolskjutning i hemvärnet....
Nåväl .... skitjakt på dig, Stiffe!
 

Dagens citat:
 
När man tänker för mycket
kan man ibland skapa problem
som inte fanns där från början.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
Visa fler inlägg