Allmänt

Den sista April och Valborgsmässoafton

Kära Blogg

 

Så var det då den sista April redan. Eftersom jag är med på en springtävling var det bara för mig att hoppa ur sängen och ge mig ut i den tidiga morgonen. Det gäller att springa så långt man kan under ett år. Nu tävlar jag förstås bara med mig själv, men jag vill ju liksom inte komma sist för det.

Morgonen var underbar, trots att meterologerna gissat annorlunda.

Johnny verkade trött och hängig så han fick stanna hemma med resten av kravallgänget.

 
 
 
 

Vid frukosten hade vi lite familjeråd för att planera en bra matsedel och inköpslista för kommande vecka. Planerna växte och svävade ut lite och slutade med stora semesterdrömmar till USA, ja till och med runt hela jordklotet. Alltihopa slutade dock med min vanliga handlelapp och resan gick som vanligt till ICA i Tomelilla.

 

Idag tipsade Emmy mig om att bloggare helst ska göra "utstyrselinlägg". Det är när man lägger upp en bild på sig själv och de kläder man råkat få på sig just den dagen. Det kallas outfit med ett lite finare namn. 
 
Här kommer min först utstyrsel med inköpsställe:
Glasögon: Ullared
Kofta: gammal, antik från HM
Linne: någonstans på Bali
Byxor: någonstans i Kristianstad
Inneskor: Fådda i julklapp av döttrar
Väska: ärvd
 
 
 
 
Valborgsmässoafton
Bästa stället att fira in våren på, måste absolut vara i Komstad. En strålande sol, mysig grillning och vackraste bålet.
 
Tack för en härlig kväll Bertih & Wilton.
Hej då Bloggen
 

.

Städtanter är vi allihopa.

"Ibland när jag tillrättavisar barnen, hoppar mina egna föräldrar ut ur munnen." 
 
Kära Blogg
Min rygg och jag har inte alls varit sams idag. Jag och Johnny tog därför en lugn promenad i skogen. Snart, snart kommer det att vara så vackert det någonsin kan bli i skogen. Det är när alla bokbladen precis är utslagna och allt är limegrönt och känns rent och fräscht.
Visste ni föresten att man kan äta bokblad. De är ganska goda och om man går vilse i skogen kan man överleva en stund på dem. Det lärde jag mig av min kompis när jag var liten. Han hette Sture Kullamararen, och var ganska mycket äldre än vad jag var och en mycket klok kompis.
 

Varje vår tänker jag att jag ska vara duktig och odla en massa saker, eller åtminstone förkultivera några enklare blommor ... men jag kommer liksom aldrig till skott. Nu har jag kommit så långt att jag sått lite krasse på en tallrik.
Min älskade gamla Volvobil gick igenom besiktningen med blanka papper idag ... ja förutom att den som bytt ena lyktan, hade lyckats sätta den bak och fram (eller nått), men det ska bara ändras till nästa gång. Jag tror minsann att jag ska kosta på en biltvätt på det gamla skrället.

Idag har jag, min syster och min ena dotter Amanda varit hos Kurtan i Brösarp och vårstädat hans hus. Egentligen behövdes det ju inte, men vi gillar att städa, dricka kaffe och träffas
 så det blev en mysig onsdageftermiddag i "städtanternas tecken".
 
s

Hej då Bloggen.
 

Johnny Bus

"Det som är meningen att ske, hittar alltid en väg".
 
Kära Blogg.
Igår kväll var jag så dödens trött, ja jag var nog tröttare än "trötter" i sagan om Snövit. Jag tror att det beror på att jag är jetlaggad. Nu har jag visserligen bara varit i Rinkaby, men det känns precis som någon konstig tidsomställning i kroppen.
Men i morse var jag pigg som en piggelin. Upp som en fjäder for jag och ut och sprang som vanligt runt sjön. Ett underbart vårväder har dagen bjudit på med strålande sol. För mig har det förstås mest blivit kontorsarbete. En massa som måste göras för att företaget ska fungera. Så är det och det är bara att bita ihop och få det gjort.
 
 På kontor blir det mängder av kontorspappersavfall, och jag måste nu varna för en sak! Kasta aldrig äppelskrabbor bland pappret, åtminstone inte om ni har en Johnny.
Helt tanklöst satte jag ut säcken och fortsatte mitt arbete vid skrivbordet i godan ro.
Efter en stund råkade jag slå en flukt ut genom dörren ....
Shit!
Ja, till och med katten Felix blev väldigt häpen över förödelsen.
Och att den skyldiga var Johnny, rådde det inga som helst tvivel om. Bevismaterialet satt fastklistrat under hans mage - en grön post-it lapp. 
Jag är en lärdom rikare.
 Efter en rundtur i min trädgård kan jag bara konstatera, våren är på gång för fulla muggar.
Överallt grönskar det och knoppar sväller. Man kan inte annat än känna sig lycklig.

I mitt lilla orangeri börjar det också hända saker. Citronträdet har fått blommor som jag nog måste försöka pollinera själv förstår jag. Mina omplanterade pelargoner börjar också få små knoppar, och det ska bli väldigt spännande och se om jag kan lista ut vilken sort som är vilken ... Meningen var att jag skulle märke upp dem alla i höstas, men då var det plötsligt inte alls så roligt att gå där ute i regn och rusk.

Det här med sorter och blomsternamn är inte riktigt min starka sida. Jag har i min trädgård några lökar som kommer varje år. Det är min mamma Ingrid som satt dem åt mig, och henne kan jag inte fråga nu när hon flyttat till himmelen. Egentligen skulle det vara ganska kul att veta vad det är för något. De ser ut som blåa pärlhyacinter, fast lite tufsigare och inte så eleganta. Jag brukar kalla dem för "wannebe pärlhyacint".
Nåja, jag gläds varje år de kommer - så de får heta vad de vill.

So Long Bloggen.
Från Annika
 
Visa fler inlägg