Allmänt

Alla fåglar verkar vara yra av kärlek - det måste vara våren.

Kära Blogg
Just nu är det en obeskrivlig aktivitet bland alla fåglar här i Gyllebo. Det uppvaktas, det byggs och det kärleksgnabbas.
Våra starar är tillbaka och har intaget sina nya holkar.
Lilla hunden Molly är särskilt förtjust i koltrastarna. Jag tror att det är för att de är väldigt lika henne själv. De är svarta, lite runda i formen och så är de väldigt kivaktiga och tetiga. Hela tiden hoppar de runt och stjäl mat för varandra och verkar finna stort nöje i att vara i luven på varandra.
 
 

Så vill jag skicka en bamsekram till min lilla Memsis och önska henne och Matilda en trevlig resa.
Var rädda om er ♥
 
 
 Dagens tänkvärda ord:
En optimist är våren i mänsklig gestalt.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 

Arbetet kallar igen.

Kära Blogg
Så var det åter vardag och jobb igen.
Många kunder ringer och bombaderar Stefan när det är helg och högtider. Ibland säger de förvånat, "men du svarade ju inte??" ungefär som de totalt missat att det varit påsk och vi alla firat Jesus på korset liksom. Så är livet att vara byggare.
Fast jag har det rätt bra ändå. Inga tider att passa, ingen som väntar på mig. Bara ett arbete som måste bli gjort. När spelar mindre roll.
Den här tisdagen startade jag som alltid. En runda runt sjön i det underbara vårvädret.
 

Non stop är inte bara en karamell, utan det är hur jag brukar jobba på mitt kontor. Jag glömmer totalt bort både tid och rum. Raster och lunch missar jag när jag är mitt uppe i min bokföring. Det kan vara ganska skönt, för när jag är klar, så är jag verkligen klar för dagen.
Den här eftermiddagen var det ljuvligt att komma ut i vårsolen. Jag tog lilla Snowie med mig till mitt grodställe för att se om grodornas parningscermoni var igång. Av ljudet att döma är det inte långt borta. Jag tror att tidpunkten beror på temperaturen i vattnet.
Stefan kom hem och grejade lite i badrummet.
 
 
I Australien packas det nog för fullt nu. Jag tror att det tas tårfyllda avsked av alla de fina kor som Emmy och Matilda fått stifta bekantskap med. För nu, nu går deras resa i världen vidare.
Lycklig resa älskade Emmy och Matilda♥
 
 
Dagens kloka ord:
Den som vill något helhjärtat finner en väg. De andra finner en ursäkt.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 

Annandagpåsk och den ljuvligaste vårdag.

Kära Blogg
Det var en underbart härlig vårdag.
Jag och Andréa tog en morgonpromenad runt sjön i solskenet.
Vi passade också på att besöka klosterruinerna vid Gylleboslott. Ett par timmar varje vecka är man välkommen att besöka platsen, vi chansade på att vi var välkomna ändå. Där är så sagolikt vackert.
 

Resten av dagen grejade vi alla med lite av varje, lite vad vi kände för. Det blev trädgårdsarbete. en del renovering såklart, Andréa städade poolen.
Själv smög jag iväg till mitt favoritställe, där jag en gång fått se alla grodorna para sig i en enda jättestor orgie. Jag älskar den platsen alldeles särskilt mycket. Den här dagen hade några få vitsippor börjat slå ut i solskenet.
 

På kvällen kom Amanda hit och det blev ett par timmars syskonmys innan Andréa for åter till Köpenhamn.
Jag är så tacksam för den stillsamma och underbara påsk jag fått fira med min älskade familj. Den kunde inte bli bättre.
 
 
Dagens kloka ord:
Var mer noga med din personlighet än ditt rykte.
Din personlighet är den du egentligen är medan ditt rykte bara är vad folk tror att du är.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg