Allmänt

Vi satte segel och styrde kosan mot årets Äppelmarknad.

Kära Blogg
Vi har haft en fantastisk lördag. Den bästa man kan tänka sig.
Att segla på marknad i strålande solsken, det är en lisa för själen.
 

Att försöka sätta ord på den här fantastiska dagen känns egentligen futtigt och alltför enkelt. Mina bilder får istället ge en bild av vår underbara dag.
Vi kastade loss från hamnen i Simrishamn tidigt på morgonen. Tillsammans med Hoppet och Klara Marie, (skutorna från Skillinge och Brantevik) seglade vi tyst och stilla mot Kiviks hamn.
Madde fixade världens godaste kaffe och frukost i byssan. Vinden kändes lite kylig ute på havet, men solen värmde våra ansikten skönt. Vi kunde inte önskat oss bättre väder.
 
 

Vi anlände till Kivik alldeles precis lagom tills det var tid för skynket att falla från årets äppeltavla.
 
 
Ordningsvakten "Strutsen" fick såklart skrämselhicka då han fick syn på mig och Madde bakom sin rygg. Säkert gick hans tankar bakåt i tiden, till dansen i Stjärnan på 90-talet ... den där kvällen då vi "lånade" hans kläder och tog över hans jobb, jag och Madde... men allt det där är en helt annan historia ....
 
 
 På bästa försäljarstället stod "Store-Johnsson" , Maddes far, och sålde lottor för Rotary. Vi vann flädervin och äppelsenap.
 

I några timmar strosade vi runt och njöt av markandsvimlet. Madde köpte kagor till kaffet, som vi skulle njuta på när vi seglade hem.
-"Femtio äppelmunkar tack", sa Madde, till den något häpne försäljaren.
 

Vi kastade loss och styrde hemåt igen. På ett kick var vi åter i Simrishamns hamn. Troligtvis hade vi haft nerförbacke hem, för tiden rusade snabbt.
Jag vill tacka Madde, Micke och Amelie för att ni tog oss med i båten och gav oss en oförglömlig dag.
Ett varmt tack till våra fina vänner ♥
 
 
Såklart hann jag och hundarna med vår älskade morgonrunda. Dimman låg mystisk över ängen och mycket fanns att snusa på. Behagligt.
Jag vill tacka min fina dotter Emmy som sedan ställde upp som hundpassare den här dagen.
Tack Memsis ♥
 

Dagens tänkvärda ord:
Livet är som en berg och dalabana.
Det har upp och nedgångar.
Men det är ditt val om du skriker
eller njuter av åkturen.
 
Kram och Hejdå Bloggen
 
 
 
#1 - - tina:

Fina bilder , vad skönt med en båttur :)
Vi ses i morgon

Svar: Det var underbart. Njutbart och härligt .... och när man kom från sjöhållet så slapp vi ju inträdet. Absolut, välkommen hit kära du!Kram kram!!
Annika Olsson