Allmänt

Kryllepil och vårpyssel

Hej hej
Oj vad våren tar stora steg nu. Ljuvligt.
Kanske minns ni när jag var hos bästa Eva på Allé? Då när vi fick lära oss lite mer om blomsterbindning.
Det inlägget hittar ni här.
Nåväl, då när jag band min fina bukett så valde jag en slags krulligt ris, som tydligen kallades "kryllepil"....  i alla fall på skånska.
Jag har sedan haft det där riset i vatten ända sedan i påskas, så nu hade det fått långa fina rötter. Min tanke var att plantera ut det någonstans och få ett vackert träd tillslut. Kanske får det stå och pryda sin plats i en ektunna i sommar tills jag bestämt växtplats...
Ett litet tag får den där trollpilen nu stå i en kruka i orangeriet, där det har minst chans att bli bortglömt.
 
 

Nu står min "kryllepil" här i orangeriet och ska få vänja sig vid att ha fötterna i jord. Det där kommer säkert att gå bra, för att få salix till att växa kräver inte så mycket konster till.
 

På nätet har jag klickat hem lite spännande frön. Det jag mest var på jakt efter var Mexikansk tagetes. Men för att få beställa så fick jag lägga till ytterligare några fröpåsar. Då fick det bli några olika sorters solrosor.
Fröna har jag nu sått efter konstens alla regler, så nu återstår det bara att hålla tummarna att några av de där fröna ska behaga gro. Bara att hoppas och se till att hålla jorden fuktig under lite plastfolie.
 

Dagens citat:
 
Lycka har inget att göra
med att lyckas.
 
Så är det verkligen. Att gå här och hemma och fixa och dona skapar sådan lycka för mig. Att det sedan inte alltid blir så där väldigt bra resultat av allting, det spelar faktiskt mindre roll. För ofta är det så att något litet projekt alltid brukar bli riktigt bra ... kanske det som jag först inte alls trodde på.
 
Ha en fin dag och kram på er.
Annika
 
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Allmänt, Trädgård;
Taggar: gylleboträdgård, mexikansk tagetes, min trädgård, odling, trollpil, vårbruk
#1 - - Villa Ryttarängen:

Det ser väldigt roligt och rofyllt ut. Kryllepil har min mamma i trädgården som hon i sin tur fått av en släkting i Tommelilla. Jag ska ta några kvistar och sätta i vatten så har jag också en snart. Önskar dig en härlig Söndag. Kram Pia

Svar: Ja gör det alltid kul när man lyckas. Kram kram.
Annika Olsson