Allmänt

Jaktpremiär och med sinnena på helspänn

Kära Blogg
Söndagen den 16 augusti betyder premiär för bockajakten.
Stefan var medbjuden att jaga, och även jag var välkommen att inta ett alldeles eget jakttorn denna härliga morgon.
Klockan tre i arla morgonstund, satt vi båda vid köksbordet med vars en kopp svart kaffe för att skaka liv i våra sömndruckna kroppar.
Har ni aldrig suttit ensamma ute i mörkret och sett hur naturen vaknar till liv, så kan jag varmt rekommendera det. Närmre Moder Natur kommer man nog aldrig.
 
 
Jag hade utrustat mig med en termos nybryggt kaffe, en skinksmörgås och min kamera.
Nu kan man ju inte ha samma tur varenda dag, för då skulle det liksom inte bli någon spänning alls att fotografera vilda djur. Just denna morgon såg jag inte ett enda levande väsen, mer än en svävande glada och en trött tidningsbärare. Men morgonen var magisk, kaffet smakade ljuvligt och luften var så lätt att andas. Det var bara jag och nuet.
 
 
Till min stora glädje visade det sig att både Stefan och Kent hade haft större tur den här morgonen. Riktig jaktlycka för dem båda, med vars en fällde liten rådjursbock. Grattis grabbar.
 

Inte alla i jaktlaget hade samma tur. En av killarna övergav sitt torn och körde hem. När vi lite senare passerad hans jakttorn, stod den ståtligaste bock man kan tänka sig där nedanför och åt i godan ro. Jag tror att han hånlog litegrann också.
Någonstans djupt i mitt eget hjärta, spred sig ett stort varmt leende ...
 
 
 Så var det alla bestyr med att passa, flå och ta vara på köttet. Hunden Sigge var i sitt esse. Klöv efter klöv flyttades runt i trädgården.
Underbara Petra skämde bort oss alla med nybakta bullar, kaffe och en massa gott pålägg. 
En fantastisk helg som jag njutit alldeles extra mycket av.
Ett stort tack till familjen Berggren.
 
 
Resten av dagen blev en lugn hemmasöndag. Amanda kom och åt och badade innan hon och hunden Snowie styrde sin kosa mot Tomelilla.
 
Dagens kloka ord:
"Den finaste gåvan du kan ge till någon är din tid. Därför att när du ger någon din tid ger du bort en del av ditt liv som du aldrig kan få tillbaka."
 
Med en bild på mig och Stefans fällda lilla bock, säger jag Hejdå Bloggen.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Jättefina bilder älskling

Svar: Tusen tack min "lille" jägare.
Annika Olsson