Allmänt

Hagtornen börjar blomma och vitsipporna sjunger på sin sista vers.

Hejsan
Lika mycket som jag ville skynda på tiden då vid påsk, när hela Österlen låg under ett vitt snöfluff, lika mycket vill jag stanna upp tiden en smula nu.
 

Det som nog egentligen är hagtorn men som vi här i Skåne kallar för "Tjörne", det blommar nu som allra bäst. Åhh jag älskar de där underbara små vita blommorna. De är så underbart söta.
 
 
När jag vandrar iväg på morgonkvisten kan jag för varje dag se hur allting grönskar. Lite mer för varje dag. Vår gräsmatta som jag för bara en vecka sedan tyckte såg tråkig ut för all jordplättar som mullvaden orsakat, den har nu grönskat och blivit grön och fin.
 

Man ska inte stressa upp sig så våldsamt då i början, med alltför mycket trädgårdshets. Våren kommer och gör allt så fint, så fint ändå.
Ännu dröjer det innan träden har slagit ut. Boken är på god väg med sina limefärgade blad, men våra ekar brukar ta lite längre tid på sig.
 

I skogen är det så vackert nu. Kanske var det den här veckan som vitsipporna stod som allra vackrast.
Vill ni njuta av dem i år, så passa på idag. Ge er ut och stick näsan ner i ett vitsippshav. jag lovar, den doften är bland de bästa dofter som finns.
 
 
Dagens citat:
 
Den stora frågan är inte om
det finns liv efter döden.
Den stora frågan är om
du lever före döden.
 
Hoppas ni tar chansen att göra något som får er att leva. Jobba på utav sjuttsingen, flexa ut tidigt och njut. Stäng ner telefonen och gör något kul istället! Tänk inte alltid "sen ska jag ..." - utan tänk - "tja, varför inte nu direkt...".
Funkar det inte idag, så funkar det kanske i morgon ...
Kram Annika
 
 
 
 
 
#1 - - Yvonne i Järrestad:

Åh, är det havtorn det heter? De är så väldigt fina! Visst går det fort nu? Som om naturen skyndar på. Skynda långsamt tänker jag..!
Vet du? Igår gick mitt diskbråck upp igen... Det gör väldigt ont, så himla ont. Idag är jag hemma, måste kontakta läkare och sjukgymnast. Men nu är det jag som vill skynda - jag har inte tid att vara hemma tänker jag...
Hoppas du är bättre nu!
Kram, Yvonne

Svar: Nej havtorn är något annat. Vi brukar kalla det för hagtorn, alltså hagg som i hagga .... Vet inte om det verkligen heter så ...Åhhh läste om ditt diskbråck. Det går inte att forcera, diskbråck måste ha sin tid att läka. Mitt förra tog ett helt år. Jag kan vara igång på förmiddagen eftersom jag tar mina piller på morgonen, men sen håller jag igen på tabletterna och då blir det lite ondare på eftermiddagarna ... Kram på dig.
Annika Olsson

#2 - - Hanna Karlsson:

Det ser verkligen härligt ut!

Svar: Ja det är verkligen en underbar tid just nu! Kram på dig.
Annika Olsson

#3 - - Anonym:

Det liknar lite slånbär, men då blir det blå bär senare.... Gott att göra egen likör på. Har tyvärr tappat bort receptet med...

Svar: Det finns många blommor som ser nästan likadana ut nu på våren. Slånbär plockade jag när jag var ung ... men jag minns inte vad jag gjorde av dem ... kanske gelé ...
Annika Olsson