Allmänt

Hantverkarns malligaste bygge - Showroom Nordic Sea Winery

Hejsan
 
(detta är ett inlägg i samarbete med Stefan Hantverkarn AB)
 
Jag hoppas att ni alla mår toppen den här härliga midsommaraftonen.
Jag tänkte idag presentera Stefan Hantverkarns mest prestigefyllda byggnation. Eller åtminstone det bygget som haft flest ögon på sig och som verkligen känts som om det varit något alldeles extra att få bygga.
Ett bygge som för Stefan varit en fjäder i hatten, men såklart även för mig själv som firmans bokhållare och pappersansvarig.
Byggnationen tilldelades i oktober 2014 arkitekturpriset för sin spännande byggnad.
 
 

Men såklart ska vi börja från början.
Det var på senhösten 2012 som det först gick att ana att något var i görningen där på Vineriet.
Den runda betongplattan satte fart på spekulationerna.
Min egen lilla söta mamma var övertygad om att det skulle bli en moské, där intill den lokala vinproduktion i Simrishamn... Jag vet faktiskt inte riktigt hur hon tänkte.
Men vi hade försatts med tystnadsplikt, så ingen skulle få veta förrän det hela stod klart.
 

De duktiga hantverkarna arbetade på i ur och skur. I ett första skede tycktes det mest likna en rockscen för artister.
 

Sedan bytte bygget skepnad och jag tyckt nästan att det mest påminde om en stor vit silos hemmahörande på Lantmännen och det var bara deras karaktäristiska logotyp med den gröna grodden som saknades.
 

Alla journalister och fotografer var förbjudna att tillträda bygget. Den enda som kom in var jag, men med ett enda krav. Att inte använda mina bilder förrän alltihopa var klart och invigt.
Såklart hängde jag ganska ofta där med min kamera. En dag klättrade jag upp på taket. Och gissa vilken utsikt man hade därifrån.
 

Men så började man att montera cederträ på den stora cylindertunnan och plötsligt kunde de flesta förstå att det helt enkelt skulle likna en jättestor vintunna.
Jag minns att Stefan njöt av att hitta lösningar på allting. Att ta fram de bästa alternativen på de speciella saker bygget skulle innefatta och vara utrustat med. I samarbete med arkitekter och andra konsulter togs det beslut varenda dag.
 
 
När byggnaden så stod färdig, så var det en otroligt vacker restaurang, ett showroom och ett landmärke för hela Simrishamn. Verkligen en stolthet för vår lilla stad.
 

Det är inte bara utvändigt snickarna och murarna har gjort ett jättejobb. Ett arbete där de fått visa prov på sin yrkesskicklighet. Invändigt har de platsbyggt all inredning. Så snyggt!!
De svarta, rundade hyllorna för vinflaskorna är tillverkad av en av företagets trotjänare.
Jag minns att han berättade för mig att han på natten före invigningen drömt att hela rasket rasade ner från väggarnar. Det har nu gått fyra år och ännu sitter hyllorna såklart fast och allt ännu lika fint.
 
 
Den stora runda koppardisken i mitten har Stefan själv tillverkat. Den gjorde han klar på sitt lager och fraktade på plats i delar. Därefter kom en plåtslagare och monterade den vackra kopparplåten som bara blir finare och finare för varje år.
 
 
 
En platsbyggd bänk har en sadelmakare klätt med skinn.
Även toaletterna har det där lilla extra. Handgjorda kakelplattor skapar ett väldigt annorlunda och exklusivt uttryck.
 

På Nordic Sea Winery kan man äta en fantastiskt god lunch.
Man kan gå på vinprovning och man kan få hänga med på en fabriksvisning. Jag kan inte mer än varmt rekommendera er att åka hit, äta gott och gå med och se vad lilla Simrishamn producerar i vinsorter.
Vi är såklart oerhört stolta och glada över att just vi fick äran att bygga det här fantastiska Showroomet.
Tack Nordic Sea Winery för förtroendet!
 

Här hittar ni hemsidorna:
 
 
Dagens citat:
 
Det finns egentligen bara ett enda ord som det är ok att särskriva,
vin äger
 
Ha en underbar midsommarafton
Kram från mig
Annika
 
 
#1 - - Anonym:

Gjorde vårt första men inte sista besök i våras. Trevlig visning härlig vinprovning och fantastiskt god lunch. Väl värt varje krona. Trevlig midsommar Åse

Svar: Så trevligt. Ja man blir lite häpen av att det finns en sådan produktion ... så nära. En fortsatt fin medsommar önskar jag dig. Kram.
Annika Olsson

#2 - - Carina Karlsson:

Ett bygge som Ni skall vara mycket stolta över, jättefint, häftigt och liten känsla av Italien. Sträck på Er och njut av skapelsen Ni har byggt. Glad midsommar!

Svar: Tack. En riktigt fortsatt trevlig midsommar önskar jag tillbaka till er.
Annika Olsson