Allmänt

Godmorgon Vitemölla

Hej.
Jag hade bestämt mig för att återigen prova att ge min lilla hund ett åksjukepiller. Den här gången skulle tabletten få verka minst två timmar innan vi satte oss i bilen.
Vi skulle köra till Ravlunda skjutfält, där alla hundarna skulle få springa och busa fritt en liten stund. Så såg min plan ut ...
Strax innan Kivik såg lilla Lykke kräkfärdig ut... det var bara att svänga ner till stranden i Vitemölla istället.
 
 
Stackars lilla Lykke!! Hon hatar verkligen att åka bil. Det är som två demoner finns i hennes kropp. Den ena vill med på allt roligt, den andra vill bara inte bli sjuk.
Jag tycker så synd om henne. Saliven rinner från mungiporna och hennes ögon blir glansiga som på en bröllopsnatt. Molly ser mest bara skärrad ut och blänger på mig med stora ögon, som för att berätta för mig att något är på tok ...
 
Men Vitemölla är också en fantastisk plats att vandra på såklart, så fick det bli.
 

Även om vi var tidiga den här morgonen, så var vi inte först. En ensam man strövade en bit framför oss.På himlen kämpade sig solen fram genom de tunga molnen.
 
 
Några fiskmåsar bråkade och lekte i strandkanten. Hundarna slängde små ögonkast på dem, men hade betydligt roligare saker uppe i slänten. Där uppe i sandbacken bor det massvis med små kaniner och det hade varit en dröm att få sätta efter dem ...
 

Vi passerade det gamla fortet och kom fram till utloppet för Klammersbäck. Där är så himla vackert. Det blir så fantastiskt fin natur där en bäck mynnar ut i havet tycker jag. Som ett konstverk man bara vill betrakta. I all oändlighet.
 
 
Vi tog oss över bäcken och stannade till vid favoritplatsen.
Där hade stolen trillat omkull i januaristormarna. Jag reste den upp och satte mig med småhundarna i knäet och Johnny vid min sida.
Så här borde alla få börja sin dag, tänkte jag!!
 

Efter en stund vandrade vi vidare ... men det får ni följa med på i ett annat inlägg.
 
Nu måste jag visa lite hur mysigt jag fick det en kväll för några dagar sedan.
Det var när min älskade dotter Amanda kom hem för att sova över hemma hos oss.
Asså, hur lycklig blir man inte som mamma när dottern kommer hem med hela  sin hudvårdsväska och säger:
-mamma, jag hade tänkt fixa till dig lite ....
 
Amanda är ju utbildad hudterapeut och kan det här med skönhetsvård.
Jag fick lägga mig skönt på sängen, sedan noppades det ögonbryn och färgades det fransar.
Så himla mysigt och skönt!
Tack min Mando♥
 

Dagens citat:
 
Om vi bygger starka barn
behöver vi inte laga så många
trasiga vuxna.
 
 
Ha en fin dag och kärlek till er alla.
Kram Annika
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Villa Ryttarängen:

Underbara Österlen. Har ju min släkt där nere, fastrar och kusiner. Älskar verkligen havet och omgivningarna runt Kivik. Håller med dig, alla borde få en sådan start på dagen. Kraaam Pia

Svar: Åhhh så kul, då hälsar du på här ibland.. Både jag och min man är från Österlen. Min man är född och uppvuxen i just Kivik. Jag önskar dig en skön kväll. Kram på dig.
Annika Olsson