Allmänt

En julklapp.

 
Hej hej
-Vad fick du i julklapp i år? 
Sådär brukade vi fråga varandra dagarna efter nyår när vi var barn.
Jag gick på det varenda gång och började glatt rabbla upp vad jag fått i mina paket. Och alltid kände jag mig lika dum när jag avbröts med frågan:
-har du verkligen fått julklappar i år?
 
En julklapp i fjor.
Jag har ju glömt att visa julklappen som jag fick av min mellandotter innan hon for på sin semester FÖRRA ÅRET.
Det var en sådan där ljusstake som har varit modern ett tag. Originalet heter Gloria och kommer från Klong. Den jag fick var en vacker kopia, och den duger helt perfekt åt mig.
På skänken i vår hall har jag plockat undan julsakerna, och nu pryder min vackra ljusstake platsen istället.
 

För övrigt så får julen och tomtarna stanna kvar hemma hos mig fram till den 13 januari. Då är det Knut och då ska man "köra julen ut". Gärna med dunder och brak enligt gammal tradition som när jag var barn. Lite om det kan man läsa här
Jag tycker om att ta det lite lugnt och för mig är det skönt att låta allting vara i stillhet fram till trettonhelgen är över.
 
Men min fina julklapp har jag i alla fall satt fram istället för tomtarna. Där under svärfars vackra tavla som han målat åt mig, får den stå och pryda sin plats.
 

Vi har haft sådana där "tömma frysen dagar". Brukar ni också ha det?
Dagar då man tar upp alla de burkar med infrusna rester som blivit över under julen. Det är så skönt när man får upprensat och inget går till spillo.
 

Kvällens citat:
 
Börja med att göra det nödvändiga,
därefter det som är möjligt att göra
och plötsligt så gör du det omöjliga.
 
Ha en fin kväll.
Kram Annika
 
 
 
 
#1 - - Yvonne i Järrestad:

Den ljusstaken är vacker. Vilken fin present! Du har ju även gjort ett fint stilleben där på skänken. Jag väntar på att få tillfälle att använda den lilla Klong-vasen som jag gav mig själv!
De få julsaker vi tagit fram får stå till trettonhelgen. På lördagen där har vi julgransplundring här i byn, runt granen borta vid kyrkan. Grillad korv, kaffe och choklad, gottepåsar till barnen som kommer. En trevlig tradition!
Må så gott!
Kram fr Yvonne

Svar: Ja visst är den fin. Det är kul att skifta och ändra lite ibland. Så mysigt det hörs med julgransplundring. Härligt. Ha det gott.
Annika Olsson