Allmänt

Tankar när det plötsligt går bakåt.

Hej hej
Det som går bakåt är min dumma, dumma ischias och rygg. Kanske är jag för otålig och envis, eller så är det så som det är med diskbråck. Plötsligt gör det mer ont igen och det känns som jag har en järnstång inne i smalbenet. Kanske är jag dumdristig och för ivrig att komma igång igen ....
Men något som jag tvärsäkert kan säga är att våren går framåt. Det kan jag i alla fall se med mina egna ögon.
Min lilla rödsippa blommar. Snöklockorna som jag fått av min underbara faster och krokusarna som jag satte för några år sedan.
 

De blommor som jag älskar allra mest just nu i min trädgård, det är mina julrosor.
Det är något med dem som gör mig så glad.
Och så är det kanske för att de växer i den rabatt som mullvadarna just nu inte totalförstört.
 

När jag nu sitter i mitt kök och misströstar litegrann, så måste jag faktiskt påminna mig själv om att livet är ganska ok för min del. Diskbråck är inte farligt.
Jag är inte rädd för smärta, det har jag aldrig varit. Det jag är rädd för är att smärtan ska bli för stor så den kan begränsa mig. Sådär övermäktig så man blir totalt klubbad som en säl. Att det onda ska hindra mig i allt jag vill kunna göra, eller åtminstone i de saker som tillhör vardagen och de vanliga sakerna i livet.
Jag behöver ju nödvändigtvis inte bestiga Mount Evererst ... även om jag hade älskat att göra det. 
 

Nej, det duger inte att oroa sig. Jag tänker på så många som har det betydligt sämre i sina liv... eller ännu värre ... de vänner som inte längre har något liv, de vänner jag tagit farväl av,  de som mer än gärna bytt med mig om de haft chansen...
 
Jag har tänt mitt ljus i min nya ljusstake. Den där som jag köpte på konstrundan. Jag har fyllt den med väldoftande kaffebönor. Min favoritdoft. Åhhh jag älskar doften av kaffebönor.
Det finns några dofter jag älskar lite mer än andra och det är just kaffebönor och eeee doften av bensin ... ja, jag vet, det är lite halvgalet.
 
 
Så lyfter jag blicken och ser den ljuvliga buketten som jag köpt dagen innan. De där underbara blommorna som de säljer på Lidl för en hyfsad slant.
Just i detta nu, med en välsmakande kopp kaffe i handen. Levande ljus som skapar stämning och harmoni och en ljuvlig bukett i vasen... Just i detta nu, mår jag alldeles fantastiskt!
Så ler jag ett busigt leende och tänker för mig själv ... tur att jag valde kaffebönor istället för bensin där i den nya ljusstaken... det kunde blivit ... spännande ....
 

Nu ska jag sparka igång dagen och njuta av livet så som det är just nu.
 
Dagens citat:
 
Du är både och,
inte antingen eller.
 
Precis så, Inte fasiken behöver man placera sig själv i något fack. Man kan vara allting på samma gång.
Ha en fin dag och kram från
en halv Annika och en misslyckad men rolig selfie....
 
 
#1 - - Villa Ryttarängen:

Bakslag är aldrig roligt. Nu blev jag så förtjust i de lila rödsipporna, dom måste väl vara dubbla. Har aldrig sett innan. Jättefina. Sedan skrattar jag lite åt att du gillar doften av bensin för det gör nämligen jag också. Älskade när pappa tankade bilen när jag var liten och på väg någonstans.Inget man springer runt och säger kanske och vilken tur att du tog kaffebönor i staken. Solsken i dag betyder att jag ska ta mig ut och pilla lite i trädgården. Kraaam Pia

Svar: Ja den hette nog dubbel rödsippa. Jag hittade den av en slump på plantskolan för några år sedan. Åhhh ja, bensindoft är något alldeles speciellt tycker jag. En enda inandning när gräsklipparen tankades, det minns jag från min barndom. Hoppas du njuter Pia. Kram på dig.
Annika Olsson

#2 - - Malin B:

Jag som fått veta att jag är tokig som gillar bensindoften blev jätte glad när jag nu ser att det finns två likasinnade i vår värld. 😉

Svar: Haha ... ja nu är vi tre i alla fall. Jag har älskat den där doften sedan jag var barn. Kram kram
Annika Olsson

#3 - - margarethavilhelmsson:

Underbara bilder på blommorna, rödsippa vilken underbar blomma. Är det en trädgårdsblomma eller en vild? Liknar blåsippa.

Svar: Min rödsippa är köpt på en plantskola och den är nog förädlad. Men den är så kul eftersom den är en av de första som blommar. Kram kram
Annika Olsson