Allmänt

Äppelmarknaden 2017

Hejsan.
Den här helgen är det full rulle här på Österlen. Det är nämligen Äppelmarknad i Kivik. 
Just i år firar de 30-års jubileum.
Årets äppeltavla var precis lika vacker som alltid. Ett fantastiskt arbete!!
 

Tidigare i veckan var vi på plats för att tjuvkika lite på det otroliga arbete Emma Karp Lundström och hennes fantastiska medarbetare gör för Kivik, för Österlen - vår älskade hembyggd.
 

Den här första dagen av marknaden bjöd vädret på en gråmulen himmel. Egentligen var det ett alldeles perfekt marknadsväder med en ganska ljummen temperatur.
För att hålla ordning på alla bilar som var i omlopp den här dagen var min svåger Mats på plats. Han dirigerade, styrde och ställde med van och säker hand.
 

Jag och Stefan strosade en stund bland marknadsstånden och njöt av folkvimlet.
Det jag gillar med just den här marknaden är allt hantverk som säljs där. Saker man inte hittar i de vanliga butikerna eller på nätet.
 

Vi passade på att äta lite lunch när vi var där.
Jag tycker att det bästa alternativet är Andrarums idrottsförenings äppelburgare. Det kvittar nästan hur lång kö där är, det går ändå galet fort. Och så är det såklart jättegoda också.
 

Borta vid båtklubbens lokaler träffade vi på de tunga "Kivikspågarna" med Sten Sjölin i spetsen. De var i full gång med korvgrillning.
Ett salt och säkert gäng!
 
 
På scenen underhöll Lars Kronér. I Kiviks turistbyrå hjälpte Dafvid till med råd och tips för alla långväga besökare som kommit till Österlen just den här helgen.
 
 
Jag och Stefan vimlade vidare.
På andra sidan det gamla inloppet till hamnen, som i folkmun kallas "Hölen", hade någon slagit upp ett tält med aktiviteter för barnen.
 
 
Utan att ha köpt så mycket som en liten "ebblaskrabba" (skånska och betyder äppelskrutt) lämnade vi marknaden för att istället köra ut till Musteriet. Där hade jag ett alldeles särskilt ärende ...
 

Där ute vid Kiviks Musteri stod nämligen världens gulligaste töser och sålde blomsterlökar.
Det var Elna och Malin från Österlen Tulpaner som sålde sina lokala tulpanlökar.
Såklart ville jag gynna dem!!! Och på väg dit för att hjälpa till var min dotter Andréa.
 
Om vårt besök hos Österlen Tulpaner i våras hittar ni här.
 

Vill ni läsa mer om tidigare äppelmarknader så finns de här:
 
Dagens citat:
 
Det är inte så lätt att
välja mellan äpple och päron
när man egentligen vill
ha godis!
 
Jag hoppas ni får en fin söndag. Har ni tid och möjlighet så tycker jag absolut att ni ska besöka Kivik.
Tavlan mognar och blir ännu vackrare efter en tid. Ungefär som fruntimmer i min ålder - de blir bara bättre och bättre ...
 
Kram på er
Annika
 
 
#1 - - Anonym:

Jag har varit där endast en gång med Ingrid och Kurt. Tror det var sista året Med Ingrid.Sen guidade dom oss runt i Kivik med omnejd.Kommer aldrig att glömma den turen. Visst blir du bättre med åren.Kram från en gammal kärring!!

Svar: Åhhh, ja de gillar verkligen Kivik. Förstår att du minns den turen som väldigt speciell.Kram på dig ... men INTE räknas du till någon gammal kärring inte!!
Annika Olsson

#2 - - Anonym:

Jag har varit där endast en gång med Ingrid och Kurt. Tror det var sista året Med Ingrid.Sen guidade dom oss runt i Kivik med omnejd.Kommer aldrig att glömma den turen. Visst blir du bättre med åren.Kram från en gammal kärring!!